Loading Events

Masterclass Het einde van strategie in organisaties?!

21 March | 15:00 - 19:00 Miele Experience Center

Masterclass Het einde van strategie in organisaties?!

Is het nog mogelijk een strategie te ontwerpen in de dynamische context waarin we leven? Strategische jaarplannen zijn uit. Het schrijven van een plan en vervolgens ‘uitrollen’ van een strategie is iets uit het verleden geworden.

Tegelijkertijd blijft een vorm van sturing nodig in organisaties. Zonder richting, zijn organisaties gedoemd achter de waan van de dag aan te hollen. Hoe kunnen organisaties toch strategisch handelen in een dynamische context?

Dit kan door het ontwikkelen van een wendbare strategie. Op basis van recent onderzoek in het Nederlandse bedrijfsleven laat Ard-Pieter de Man zien wat de zes principes zijn waarmee je wendbare strategie kunt realiseren in jouw organisatie. Door toepassing van deze principes blijken organisaties in staat te zijn zowel lange lijnen uit te zetten als te reageren op de korte termijn. Daardoor zijn Nederlandse organisaties zoals Philips, ABN AMRO en Ewals Transport in staat om te gaan met de huidige omgevingsdynamiek.

Wat levert deelname aan deze Nive Masterclass je op?

  • Je krijgt inzicht in de zes principes van wendbare strategie
  • Je leert hoe ondernemingen als Philips, ABN AMRO, Cofra tegenwoordig omgaan met strategie
  • Je leert over de tools en technieken die wendbare strategie ondersteunen

Ard-Pieter de Man
Ard-Pieter de Man werkt als adviseur en onderzoeker op het gebied van strategie en organisatie. Hij helpt organisaties in zowel de profit als de not-for-profit met strategieformulering en vragen rondom organisatie-ontwerp. Samenwerking binnen en tussen organisaties heeft daarbij zijn bijzondere aandacht.

Programma
15.00 – 15.30 uur    Ontvangst
15.30 – 15.35 uur    Opening
15.35 – 18.00 uur    Nive Masterclass
18.00 – 19.00 uur    Netwerkborrel

Deelname
Deelname is voor leden van Financials For Financials gratis. Wil jij kennis maken met de vereniging  FFF als introducé neem dan contact op met frans.de.vos@financialsforfinancials.nl.

Inschrijving
Inschrijven is alleen mogelijk via aanmelding op de agenda van de website van Nive Managers Platform. Dit kan via onderstaande button.

Aanmelden »

Details

Date:
21 March
Time:
15:00 - 19:00
Event Category:
Website:
https://www.nive.org/md-programma/aanmelden?id=1470

Organizer

Nive
Phone:
070 - 711 87 29
Email:
info@nive.org
Website:
View Organizer Website

Venue

Miele Experience Center
De Limiet 2 4131 NR
VIANEN, Nederland
+ Google Map
Top