Verslag FFF Nieuwjaarsborrel
nieuws Op donderdag 1 februari hebben wij de nieuwjaarsborrel van Financials for Financials bijgewoond. Bij aankomst in het hotel werden wij hartelijk welkom geheten. Wij hebben direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om met aftredend voorzitter Henk Menting een gesprek te voeren over zijn rol binnen FFF en de toekomst van de Finance. Hij vertelde ons onder andere over de vereniging en zijn visie over zijn opvolging binnen Financial for Financials waarbij de boodschap was dat de instroom van jong en fris bloed belangrijk is voor organisaties.

Nadat alle leden waren aangekomen was het tijd voor de introductie van de bijeenkomst, waarbij ook de voorlopige agenda voor 2018 binnen Financials for Financials is besproken. Daarnaast werden twee nieuwe, op de ALV van 29 maart a.s. te benoemen, leden van het bestuur voorgesteld. Toekomstig voorzitter Danny Kooistra en Mirjam Groenendijk. Zij vertelden wat hun rol binnen Financials For Financials gaat zijn en hoe zij deze gaan invullen. Na deze introductie was er een lopend buffet en was gelegenheid om met diverse mensen te spreken die interessante werkzaamheden verrichten in het dagelijks leven, van coach tot financieel directeur.

Na het buffet begon de workshop Pitchen met als gastspreker Patrick van Gils. Hierbij werd op een interactieve manier geleerd om te pitchen, beginnend met 0,6 seconden waarna de pitch werd uitgebreid tot 600 seconden. Zo was het belangrijk om te beginnen met het verzinnen van twee woorden die duidelijk maken wat jij als persoon of organisatie doet. Daarna werd het uitgebreid tot een volledige zin waarbij de ideale klant (afgekort tot DIK) is toegevoegd. De ideale klant is de doelgroep die je probeert te bereiken. Ook hebben wij geleerd dat je moet zorgen dat mensen zich kunnen herkennen in je verhaal. Dit was aangegeven als de pijn, het medicijn en het fijn. Mensen zijn geneigd om iets van je te kopen als ze zich herkennen in de pijn of het fijn. Hierbij werd een voorbeeld gegeven over de rol van dokter. Iemand komt alleen bij de dokter als ze pijn hebben. De dokter geeft dan het medicijn, waarna iemand zich weer fijn voelt.

Na de workshop was er de netwerkborrel, een laatste moment om een gesprek te voeren met diverse leden en introduceés.

Wij zijn blij dat wij door FFF, in ons geval door Frans de Vos, zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Er heerst een open sfeer wat ervoor zorgt dat je direct het gevoel krijgt van een veilige omgeving.
Daarnaast leverde de workshop Pitchen ook een toegevoegde waarde voor je vaardigheden. Tussen de activiteiten door was er genoeg gelegenheid om met mensen in gesprek te gaan en door de diversiteit aan financials waren er altijd interessante verhalen om te horen vanuit diverse disciplines.

Bert Hubregste
Vincent Vos
Aspirant financials

Bekijk de sfeerimpressie »


Meer nieuws
Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder
Verslag BSPD FFF congres
Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige con... Lees verder