Verslag ALV en Bitcoin presentatie
nieuws Onlangs zijn Mirjam Groenendijk en ik door onze leden tijdens de ledenvergadering verkozen tot bestuursleden. Eerst hebben wij een korte introductie gegeven over onze persoonlijke motivatie en uitgelegd wie wij zijn om daarna onze plannen met de vereniging uiteen te zetten.


De ambitie voor de komende twee jaar is dat we de vereniging laten groeien en gaan we de vereniging Future Proof maken. We willen graag verjongen en verbreden en dat gaan we doen door aan te haken op actuele thema’s zoals maatschappelijk betrokken ondernemen, soft skills en op nieuwe technieken zoals blockchain, robotisering, digitalisering en cyber security.


Door tijdens onze ALV vragen te stellen aan onze leden is duidelijk naar voren gekomen dat we niet alleen maar hoeven in te zetten op de cijfers en de rapportages als financial maar dat we breder moeten gaan inzetten. Een platform bieden aan finance gerelateerde onderwerpen zoals robotisering, data-analyse, workflow management daar is behoefte aan. Maar dat gezegd te hebben, je kunt niet alles digitaliseren. Je hebt menselijk inzicht nodig. Je moet van elkaar leren en tegelijkertijd is er behoefte aan het netwerk, leden ontmoeten elkaar graag om ervaringen uit te wisselen en zaken te doen.

Deze vereniging zorgt voor saamhorigheid en tegelijk voor kwaliteit. Je voelt je als lid aangetrokken tot dezelfde thema’s en door het delen van je ervaringen kun je elkaar verder helpen. Dit maakt onze vereniging sterk en robuust. We willen de vereniging worden die inspeelt op goede thema’s. Niet alles zelf doen, maar vraag en aanbod bij elkaar brengen. Dat betekent dat we partners gaan zoeken om te helpen daar invulling aan te geven. Met behulp van de juiste partners willen we de leden proactief faciliteren.

Om het optimisme voor het aankomende jaar te bekrachtigen betekent dat we professioneel onze interne structuur onder de loep moeten nemen en ons ledenbestand goed begrijpen. We gaan niet interen op onze reserves maar ieder jaar willen we een neutrale exploitatie realiseren.

We zijn net als vele andere verenigingen geconfronteerd met een terugloop in leden en ons ledenbestand vergrijst. Er zijn veel mensen van het eerste uur met veel kennis, maar die gaan met pensioen op enig moment en zullen de vereniging gaan verlaten. Deze leden hebben veel levenservaring waar jongere finance professional van kunnen leren. Dit creëert een uitdaging om de ambities van al onze vereniging te realiseren om mooie evenementen te organiseren met minder budget. Het optimaal afstemmen van vraag en aanbod wordt niet makkelijk maar we gaan net als vorige jaren een mooi programma neerzetten.

Daarnaast willen we de vereniging wat groter te laten in leden en het ledenbestand te verjongen. Het is een heel mooie vereniging met veel geschiedenis. Om het ledenaantal stabiel te houden, moeten we verjongen.

Dit kunnen wij niet alleen doen. Wij hebben hulp nodig van alle leden en daarom wil ik jullie persoonlijk vragen om bij de volgende evenementen aanwezig te zijn, introducees mee te nemen en eventueel een bedrijfslidmaatschappen af te nemen. Geef het aan wat je graag wilt van ons en wat wij beter kunnen doen. Onze ambitie is duidelijk, nu is het tijd om door te pakken.

Door: Danny Kooistra, voorzitter Financials for Financials. 

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de bijeenkomst:


Meer nieuws
Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder
Verslag BSPD FFF congres
Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige con... Lees verder