Intervisie
nieuws

"Met 'n training leer je (technische) vaardigheden. Met intervisie leer je om 'n persoonlijke groei te realiseren die voor jezelf van grotere waarde kan zijn dan (technische) vaardigheden" (Frans de Vos)

In het kader van het jaarthema "Groei" is een groep van 5 deelnemers gestart met Intervisie. Aan de hand van individuele werk gerelateerde casuïstiek werd in 6 bijeenkomsten praktijk ervaring uitgewisseld en appel gedaan op constructief ondersteunen, leren en adviseren.

Belangrijk hierbij was:

  • Werk gerelateerd kennis en ervaring opdoen met professionals in eigen vakgebied;
  • Onafhankelijk en zonder verder belang delen en van elkaar leren;
  • Regie in eigen functioneren ervaren / (her)pakken;

  • Versterken van sociale, -en communicatieve vaardigheden


Bijzonder in deze groep was de snelheid waarin men elkaar vertrouwden en de setting ontspannen was. Hierdoor kwamen persoonlijke dilemma’s snel aanbod. Niet alleen de deelnemer met de casus werd verder geholpen, iedereen pakten de ruimte van elkaar te leren. Te leren door de techniek van vragen stellen, echt luisteren naar elkaar en de structuur van het gesprek. En in breder verband te reflecteren op elkaars casus. Een mooie bijkomstigheid is dat alle ingebrachte casuïstiek inmiddels in de werk setting een effectieve wending hebben gekregen.

De quote van Laurens Potters zegt genoeg: "Als financial ben je niet alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je inhoudelijke kennis, maar juist ook voor de ontwikkeling van jezelf als persoon. Voor dit laatste is deelname aan een Intervisie groep een must, sterker nog dat wil je niet missen".

Deze groep gaat in 2017 buiten FFF verder met Intervisie. Ik zie het als een absolute meerwaarde van de vereniging dat zij een dergelijk programma in de opstart aanbiedt.

Wil je ook aan een intervisie deelnemen? De vereniging wil graag een nieuwe groep starten, meldt ja aan via secretariaat@financialsforfinancials.nl als je concrete belangstelling hebt.

Diedeke Higler
MMOOZ


Meer nieuws
Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder
Verslag BSPD FFF congres
Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige con... Lees verder