Hoe een stuurloze organisatie te voorkomen
nieuws Met de lancering van hun boek Navigeren met KPI-dashboards overbruggen Jako van Slooten en Eldert de Jager de brug tussen het hoger onderwijs en de praktijk van veel ondernemers. Beide auteurs delen hun jarenlange ervaring hoe je via een gestructureerde aanpak een overzichtelijk en relevant KPI-dashboard opstelt. Dat is een belangrijke ondersteuning bij de planning en aansturing van de bedrijfsactiviteiten.

Navigeren met KPI-dashboards is vooral een praktisch boek. Het boek behandelt een bruikbare methode om te komen tot relevante en breed gedragen stuurinformatie voor alle lagen binnen de organisatie. De kunst is om te sturen met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters. Daarbij geldt "Less is more".
Inmiddels is het boek enthousiast ontvangen door het hbo-onderwijs. Het boek gaat over het sturen van organisaties op de essentie. Dat voorkomt dat een organisatie stuurloos wordt of op zich richt op de verkeerde indicatoren, met alle negatieve gevolgen van dien. Daarmee is het ook uitermate geschikt voor ondernemers. Tijdens de lancering in Hotel New York te Rotterdam gaven de schrijvers hun visie op het sturen van organisaties.

Van Slooten “Het boek verbindt ambitie en plannen met de dagelijkse weerbarstige praktijk van sturen. De kernvraag is steeds: ‘Zie je in één oogopslag waarop actie nodig is?’. Dat is lang niet altijd duidelijk en met dit boek kun je dat voor elkaar krijgen.”
Navigeren met KPI-dashboards reikt je verder handige tips aan voor het analyseren van data met kritieke prestatie-indicatoren.

Het boek Navigeren met KPI-dashboards  (ISBN978-90-01-87541-1) is online te bestellen bij Noordhoff Uitgevers en op managementboek.nl


Meer nieuws
Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder
Verslag BSPD FFF congres
Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige con... Lees verder