Financial Quality Award 2017
nieuws In een tijd waarin er veel kennisaanbieders zijn en de financial moet kiezen welk aanbod voor haar/hem interessant is pleit Financials for Financials voor samenwerking. Financial Quality Award 2017 is daar een goed voorbeeld van. "Je doel bereiken door niet zelf uit te vinden, maar breng bij elkaar wat er al is."


Één van de speerpunten binnen Financials for Financials is het samenbrengen van de actuele theorie met de praktijkervaring. Om dit te realiseren wordt bewust gezocht naar samenwerkingspartners. Zo is ook de samenwerking tot stand gekomen met een aantal Hogescholen (opleidingsrichtinrg BE) in Nederland. Uit deze samenwerking is vorig jaar de Financial Quality Award opgezet. Een Case competitie waarin teams van de hogeschool een praktijkcase krijgen voorgelegd, waarbij meerdere opties mogelijk zijn bij de uitkomst van de case. Voor de uitwerking krijgen de studenten exact 4 uur de tijd. Een jury beoordeelt de uitwerking op combinatie van Finance en bedrijfskundige/bedrijfseconomische facetten.

Het succesvolle event van vorig jaar met twee hogescholen op Hogeschool Rotterdam heeft op 13 juni jl. een vervolgeditie gekregen. Ditmaal was de Haagsche Hogeschool het toneel waar studenten van vijf Hogescholen, te weten Hogeschool Rotterdam, Haagse Hogeschool, Hogeschool Diemen, Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Utrecht, in teams streden voor de titel; Financial Quality Award 2017. Via voorrondes zijn uiteindelijk twee teams in de finale terecht gekomen, die voor alle aanwezigen werden gepresenteerd.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen werden de verschillende juryleden ingevuld door de voorzitter van het LOOBE Piet de Keijzer, de organiserende partner De Haagse Hogeschool, lid van de Raad van Toezicht, ambassadeurs, bedrijfsleden en bestuursleden van Financials for Financials.

We kijken terug op een geslaagd event; ‘The controller back to basic 3.0’. Uit de ontvangen reacties blijkt wel dat hiermee in een behoefte wordt voorzien om de theorie bij de jonge student en de praktijk bij de ervaren financial met elkaar te verbinden.

De opzet van deze casecompetitie gaf de mogelijkheid om een bedrijvenmarkt voor bedrijven en student te houden. Een markt waar student met al zijn/haar kennis en de organisaties met al hun ervaring en opportunity’s elkaar konden vinden. Waar stages, afstudeerplekken, startersfuncties of mentorschap verbonden kon worden. Waar de student centraal stond in opleiding en als persoon.

Naast de presentaties van de twee finale teams (Amsterdam en Utrecht) konden de deelnemers van het congres zich verrijken met actuele kennis op het vakgebied.
Egbert Willekes, lector op de HHS, gaf een lezing over het onderwerp ‘The development of management control systems within new business models’. Een onderwerp waarin hij onderzoek heeft gedaan en voor de vele aanwezige organisaties nieuwe inzichten gaf.

Anita Gerrits (welke ook de praktijkgerichte case geschreven had) hield een boeiende lezing over haar carrièreverloop en haar ervaring in- en met Supply Chain Finance. Op een zodanige wijze dat ze zowel de studenten als de andere bezoekers van het event tot het laatst wist te boeien met deze actuele ontwikkelingen op dit gebied.

Eldert de Jager, lid van FFF, sloot de serie lezingen af met een presentatie over zijn boek ‘Het Kompas’. Een lezing waarin hij jong en oud, starter en senior de meerwaarde van zijn beproefde ‘In 10 stappen echt grip op het bedrijfsresultaat’ met praktijkvoorbeelden meenam.

Met een close finish mochten we het team van de Hogeschool Utrecht feliciteren met de eerste prijs! Zij wonnen een cheque van 500, - en daarnaast, net als alle deelnemende teams een studentenlidmaatschap van FFF tot eind 2018.

Tijdens dit evenement hebben we de kernwaarden: Praktijkgericht, Integriteit, Betrokken leden, Mentorschap, Actueel en Onafhankelijk ten uitvoer kunnen brengen.

In deze tijd van snelle ontwikkelingen en vernieuwingen hoeft niets meer uitgevonden te worden, alles is er al….je hoeft het alleen maar bij elkaar te brengen!

Bekijk de foto impressie

Jolanda Van der Steen
Bestuurslid Financials for Financials


Meer nieuws
Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder
Verslag BSPD FFF congres
Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige con... Lees verder