Duurzaam inzetbaarheid, frase of focus?
nieuws

Duurzaam inzetbaarheid, holle frase of terechte focus?


Nog maar zo’n twee decennia terug kwam het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op de agenda, aldus bestuurslid Jolanda van der Steen van Financials for Financials in dit cm: nieuwspanel. Bedrijven wisten niet goed hoe ze dit moesten plaatsen en hoe ze hier invulling aan konden geven. Wat draagt het bij aan de organisatiestrategie? En wat betekent het voor de financiële cijfers? Het opnemen van een paragraaf over MVO in de jaarrekening, was voor menig organisatie het hoogst haalbare.

Tegenwoordig kun je met goed fatsoen geen organisatie meer voeren wanneer je niet ‘iets’ teruggeeft aan de maatschappij, een betekenisvolle bijdrage levert. Of dit nu een elektrisch wagenparkpark, een vrijwilligersproject gesponsord met middelen en uren of een beleid op diversiteit is.

Duurzame inzetbaarheid is ook zo’n term die tegenwoordig steeds vaker gebezigd wordt en waar organisaties en medewerkers mee aan het worstelen zijn. Wat is het nut, de noodzaak en meerwaarde? Toch groeit het urgentiebesef met de dag, een goede ontwikkeling!

De arbeidsmarkt is volop in beweging

‘Kinderen die nu worden geboren, krijgen banen die nu nog niet bestaan.’ Door digitalisering en internationalisering verandert de maatschappij in rap tempo. En wen er maar aan, want dit gaat iedereen raken. Politieke, economische en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Het onderwijs sluit in veel gevallen niet meer aan op de banen van de (nabije) toekomst. Door robotisering bij repeterende werkzaamheden verdwijnen taken uit functies. De pensioenleeftijd is voor een ieder de afgelopen jaren steeds verhoogd en er wordt een beroep gedaan op persoonlijk leiderschap en een agile (flexibele) werkhouding.

Werknemers die jarenlang een specialisme hebben opgebouwd zien hun vakgebied snel veranderen. Dat geldt ook voor de financials. Een bedreiging? Ik zie het liever als een kans! Een kans om zelf de regie te nemen over je eigen toekomstperspectief. Hoe zorg jij als professional dat je nu maar ook in de toekomst duurzaam inzetbaar bent en blijft? En hoe zorg je als ondernemer/ leidinggevende dat je anticipeert op bovenstaande ontwikkelingen?

Vitaliteit en werkgeluk

Duurzame inzetbaarheid zit enerzijds op het bewust zijn van persoonlijke talenten en ontwikkelen van competenties. Anderzijds de zorg voor vitaliteit en werkgeluk. Wanneer medewerkers langer mogen/moeten werken, is het belangrijk om werk te doen waar je je persoonlijke ‘purpose’ aan kunt verbinden. Zorgen dat je vitaal bent en blijft is een verantwoordelijkheid die voor een groot deel bij de werknemer ligt en waar je als werkgever in kunt faciliteren.

Inzetten op de werkcultuur

‘Iedere topsporter heeft een coach, waarom uw professionals niet?’

De overheid heeft vanuit de Europese Unie (ESF 2014-2020) verschillende subsidies beschikbaar die organisaties helpen een nieuwe werkcultuur te implementeren en medewerkers bewuster te maken van hun mobiliteit, eigen rol en inbreng. Heb het er eens met elkaar over binnen je organisatie, maak het bespreekbaar!

Wat kun je er zelf aan doen?

  • Wat doe je nu en wat zou je kunnen doen wanneer je huidige beroep niet meer uit kan/wilt voeren?
  • Waar word je blij van, wat geeft je energie?
  • Bouw aan je sociale en zakelijk netwerk en organiseer bijvoorbeeld een stage voor jezelf om eens te ‘proeven’ van een andere functie.
  • Zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning, zowel op het werk als privé.


De komende feestdagen zijn bij uitstek geschikt om hier eens op te reflecteren en plannen te maken, zet jezelf op de agenda. Op zondag 30 december is op RTL 7 een uitzending waarin het thema duurzame inzetbaarheid centraal staat. Laat je inspireren!

Jolanda van der Steen, bestuurslid Financials for Financials, een onafhankelijke vereniging van en vóór financials, en zelfstandig werkzaam als trainer en persoonlijke ontwikkelingscoach.


Meer nieuws
Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder
Verslag BSPD FFF congres
Woensdag 17 april werd het BSPD-FFF Congres 'Verandering is de enige con... Lees verder