Bezoekverslag: WGA-WIA-risicomanagent
nieuws Op 16 februari waren we op het kantoor van Interpolis te Tilburg te gast en zijn we door Ad Nelis van Centraal Beheer Achmea bijgepraat over de WGA-WIA.
Het kan ons allen als gevolg van een ongeluk elk moment gebeuren dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt. Naast alle eventuele lichamelijke en geestelijke tegenvallers komen na een periode van 2 jaar ook de financiële vragen als voor welk percentage ben je arbeidsongeschikt, wat betekent dat voor mijn arbeidsinkomen en ben ik, voldoende verzekerd om deze financiële tegenvaller op te vangen? Deze vragen en de financiële gevolgen voor de werkgever stonden hierbij centraal.

Tijdens deze bijeenkomst zijn de gevolgen voor zowel de arbeidsongeschikte als de werkgever duidelijk geworden. Bij de meeste deelnemers was wel iets hierover bekend, maar dat de financiële gevolgen voor zowel de arbeidsongeschikte (terugval in inkomen) als de werkgever (10 jaar moeten betalen voor een schadegeval) zo drastisch kunnen zijn was voor iedereen een eyeopener. Het was voor de deelnemers in ieder geval een reden om de beschikking van de belastingdienst eens goed te bekijken en te controleren en te beoordelen of dit binnen de eigen organisatie voldoende is geregeld. 
Deze activiteit werd door de deelnemers inhoudelijk als de organisatie als goed beoordeeld. Voor 70% van de deelnemers gaf deze activiteit ook aanleiding om andere activiteiten van Financials for Financials te bezoeken en onze vereniging in hun netwerk aan te bevelen.

We danken Interpolis en Centraal Beheer Achmea hartelijk voor hun gastvrijheid, inzet en versnapering en Ad Nelis voor de inspirerende en leerzame presentatie.
Meer nieuws
Uitnodiging bijwonen blockchai...
Leuk nieuws!

KOIOS start in februari 2020 wederom met de ze... Lees verder

Korting op CM: Excel en BTW o...
Ontvang nu als FFF lid 10% korting op CM: Excel Acedemy en CM: BTW Acedemy opleidingen! Lees verder
Pensioenakkoord en toekomst va...

In Nederland zijn we al ruim negen jaar bezig met het bereiken van ee... Lees verder

Met waardecreatie naar winst v...
'Hiermee zetten we opnieuw een stap naar een meer circulaire openbare ru... Lees verder