BSPD - FFF congres: Verandering is de enige constante

Woensdag 17 april 2019

activiteit

Datum: 17 april 2019
Tijd: 14:30 - 19:30
Plaats: Leusden
Locatie:   AFAS
Philipsstraat 9
3833 LC Leusden

Omschrijving activiteit


BSPD - FFF congres 'Verandering is de enige constante'

Hét congres voor BSPD en FFF leden, studenten en iedereen die werkzaam is in de financiële wereld!

Vanwege ons 55-jarig jubileum is de toegang voor FFF leden gratis!
Meld je nu aan! En vermeld bij je aanmelding dat je FFF lid bent en onder het kopje ‘Factuurgegevens’ vul je 'n.v.t.' in.

Globaal programma

14.30 uur - Ontvangst met een kopje koffie /thee en lekkernij in de foyer.

15.00 uur - Deelnemers nemen plaats in het Da Vinci Theater.

15.05 uur - Opening / welkom en aansluitend presentatie over ‘Papierloos werken / papierloos door het jaarrekeningproces’ door Marco Pijnappel, manager controlling bij AFAS.

15.35 uur - Dagvoorzitter Gert van der Houwen geeft het woord aan de voorzitters van BSPD en FFF.

15.45 uur - Plenaire spreker: Professor, ondernemer en trendwatcher Deborah Nas over technologietrends van het heden en de toekomst.

16.30 uur - Discussie en gelegenheid tot het stellen van vragen o.l.v. de dagvoorzitter.

16.45 uur - Pauze in de foyer.

17.00 uur - Deelnemers gaan naar een van de drie sessies waarvoor ze zich hebben aangemeld.

17.05 uur - Sessie naar keuze.

17.35 uur - Wisseling van de sessies.

17.45 uur - Sessie naar keuze.

18.15 uur - Uitgebreide Netwerkborrel met hapjes.

19.30 uur - Einde congres.

Plenaire spreker:
Deborah Nas over De technologietrends van het heden en de toekomst

Ontwikkelingen als digitalisering, artificial intelligence, internet of things, robotica en nieuwe productietechnieken zoals 3D printen gaan ons werk en leven voorgoed veranderen. We staan aan de vooravond van een tijdperk vol baanbrekende ontdekkingen. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en organisaties, maar hoe deze tijdig te signaleren én te benutten? Professor, ondernemer en trendwatcher Deborah Nas geeft in haar lezing ‘De technologietrends van het heden en de toekomst’ het antwoord op deze en andere prangende vragen.

Nieuwe ontwikkelingen en technologieën kunnen in den beginne vaak rekenen op de nodige weerstand en angst. Weerstand tegen het veranderen van de huidige situatie en angst voor de dan nog onbekende technologie. Dat maakt het implementeren van verbeteringen binnen vooruitstrevende organisaties niet altijd eenvoudig. In haar presentatie ‘De technologietrends van het heden en de toekomst’ laat Deborah Nas zien waarom mensen deze weerstand ervaren en hoe we deze kunnen verkleinen.

Als professor, ondernemer én trendwatcher staat Deborah Nas bekend als vernieuwer in hart en nieren. Ze acteert op het snijvlak van psychologie, technologie en business. Ze geeft je tijdens haar inspirerende presentaties verhelderende inzichten in een wereld waarin technologische vernieuwing markten volledig op hun kop zet. Waarom laten tal van startups traditionele bedrijven ver achter zich? Tijdens dit congres krijg je het verrassende antwoord in een lezing die grote kansen voor innovatie openbaart.

Deborah Nas studeerde Industrieel Ontwerpen in Delft, waarna ze bij Philips en KPN innovatieprojecten opzette in binnen- en buitenland. Als innovatiespecialist ondersteunt ze organisaties zoals Philips, Heineken, Unilever, LeasePlan, Ziggo, het Nederlands Forensisch Instituut en gemeentes. Ze specialiseert zich in het bepalen van nieuwe groeirichtingen, het verzinnen van nieuwe producten en diensten en het transformeren van organisaties. Als bestuurder van Cre8, een sociale onderneming in design en ‘urban manufacturing’, experimenteert ze met nieuwe businessmodellen voor een betere wereld.

Sinds enkele jaren is Deborah Nas deeltijdprofessor ‘Strategic design for technology-based innovation’ bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Hier houdt zij zich bezig met strategische vraagstukken omtrent nieuwe technologieën.

Keuzesessies:
Na de pauze vinden er 3 keuzesessies plaats waarvan je er 2 kunt kiezen.

Sessie 1: Patrick van Gils over Succesvol pitchen & profileren als financial – Hoe breng jij jezelf en jouw bedrijf kort en krachtig over de bühne?

Hoe profileer je je als zelfstandige professional? Wat zijn de unieke en onderscheidende kwaliteiten van jezelf? Hoe kun je jouw organisatie of eigen onderneming nog beter in de markt zetten? En hoe kun je jezelf aantrekkelijker profileren? Als je juist die vaardigheden nòg beter beheerst, ben je succesvoller. Je realiseert, vanuit meer zelfvertrouwen, meer bekendheid en je komt in contact met meer waardevolle contacten. Gewoon zonder schroom, onzekerheid, twijfel en angst je podium durven pakken. Tijdens deze inspirerende en waardevolle interactieve sessie leg je de basis hoe je jezelf, jouw dienst en jouw bedrijf ‘onweerstaanbaar’ kunt pitchen, presenteren en profileren. Dit helpt om al direct de volgende dag met meer zelfvertrouwen en met meer overtuigingskracht jezelf, jouw organisatie of jouw onderneming korter en krachtiger op de kaart te kunnen zetten. Een sessie waar het vooral gaat om ‘ont-moeten’ en niet om ‘moeten’. Je komt met nog meer zelfvertrouwen ‘in the mood’ om er zelf direct mee aan de slag te gaan en de vruchten te plukken! Financials moeten juist nu ‘hun podium pakken’ en ‘op de zeepkist’ stappen; de metaforen voor lef, pro-activiteit en het uniek en onderscheidend kunnen tonen en vertellen waar jij als professional met jouw bedrijf voor staat en gaat. ‘Show je-zelf & show-je-business’ is het motto van Patrick van Gils. Deze sessie heeft een unieke en onderscheidende aanpak boordevol inhoud, inspiratie en interactie. Hierdoor krijgt iedere Financial, naast de vele inhoudelijke inzichten en tips, vooral ook zin om zichzelf en z’n bedrijf actiever te gaan profileren en z’n verhaal duidelijker en aantrekkelijker te kunnen vertellen. Met meer zelfvertrouwen, meer contacten en meer klanten tot gevolg.

Sessie 2: Diane Zandee over Finance professionals will save the world! - Aan de slag met sustainability, waardesturing en de circulaire economie

Tijdens deze sessie kun je kennismaken met de concepten van duurzaamheid, sustainable development goals en de uitdagingen waar we voor staan als maatschappij. Peter Bakker, voormalig topman van TNT en huidige voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development riep eerder de accountants op om de wereld te veranderen “Accountants will save the world”. In deze workshop worden alle finance professionals opgeroepen om hun kennis en expertise aan dit doel te koppelen, de financiële sturing te verbinden met duurzame waarden. Maar hoe zet je de volgende stap?

Je zult ontdekken hoe ook jij zelf de volgende stappen met jouw organisatie kunt nemen en je hoort de ervaringen van bedrijven als Eneco, NS en Schiphol. Vergroot je invloed als financieel professional om de effecten van klimaatverandering te stoppen. Ook jij kunt binnen jouw bedrijf op zoek gaan naar mogelijkheden om te verduurzamen. Echte impact maak je door een nieuw en duurzamer business model te ontwikkelen, te zoeken naar bronnen van verspilling en afval en alternatieven vorm te geven. In deze workshop doe je ervaringen op om bedrijven te sturen naar meer duurzame bedrijfsmodellen, circulaire producten en waardensturing van de organisatie.

Sessie 3: Sylvia van der Vlugt, inkoopadviseur bij de gemeente Goeroe-Overflakkee, over innoveren kun je leren

Innovatie lijkt wel een toverwoord. Je kunt geen managementtijdschrift of opiniestuk lezen of er wordt geschreven over innnovatie. Maar wat is innovatie? En wat levert het op? En misschien nog wel interessanter: hoe zorg je dat jij een bijdrage levert aan het innovatieve vermogen van je werkgever?

In een prikkelende sessie neemt Sylvia van der Vlugt je mee in de wereld van innovatie bij de overheid. Ze vertelt over de methode van Ynnovate en hoe dat haar en anderen heeft geholpen om anders om te gaan met de praktijk van alledag. Onder meer het toepassen van technieken, voorwaarden voor een innovatief klimaat en best practices passeren de revue.

Na afloop van deze sessie vertrek je geïnspireerd, je kent de do’s en don’ts en je krijgt handreikingen zodat je daarna ook in jouw eigen organisatie met hernieuwde energie aan de slag kunt met innoveren.

Deelnamekosten 
FFF leden: Gratis, vanwege ons 55-jarig jubileum!
Studenten: € 15,-.
Introducés van FFF leden: € 75,-.
Niet-leden: € 95,-.

Meld je nu aan!
Vermeld bij je aanmelding dat je FFF lid bent en onder het kopje ‘Factuurgegevens’ vul je 'n.v.t.' in.

Het BSPD - FFF Congres wordt mede mogelijk gemaakt door:


AssociatieVragen?
Heb je vragen over het BSPD – FFF congres? Neem dan gerust even contact met Marie-Thérèse Schlatmann op! Je kunt haar bereiken op het telefoonnummer 06 – 200 13 628 opf per e-mail op mt.schlatmann@bspd.nl.


  


« Terug naar overzicht
Meer activiteiten
Inschrijven
Voornaam* Voorletters*
Achternaam *
Lid van Financials for Financials?
Ja   Nee
Adres
Postcode Woonplaats
Telefoon*
E-Mail*
Opmerking
* verplicht veld