Leerlijn Goed Bestuur

Woensdag 25 september 2019

activiteit

Datum: 25 september 2019
Tijd: 15:00 - 19:00
Plaats: Vianen
Locatie:  

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Omschrijving activiteit


Goed Toezicht

Deze Masterclass heeft tot doel de deelnemers goede concepten, ideeën en methodieken aan te reiken om toezicht goed te begrijpen, te evalueren en de eigen lokale praktijk te verbeteren. Hiertoe worden probleemanalyse en strategie met elkaar verbonden. Welke methoden heeft jouw organisatie om de juiste problemen te selecteren, en om daarbij de juiste doelen en strategieën te formuleren? Hoe wordt toezicht risk based en/of effectief? Tenslotte worden strategie en operaties met elkaar verbonden; zijn inzichten van de uitvoering voldoende doorgedrongen tot het management en draagt de uitvoering nu echt bij aan de beleidsdoelen of zijn dit twee gescheiden werelden?

Voor wie? 
Deze Masterclass Goed Toezicht is toegespitst op toezicht bij de centrale of decentrale overheid (ministeries, inspecties, provincies, gemeenten en RUD’s/omgevingsdiensten). De doelgroep bestaat uit afdelingshoofden, beleidsmedewerkers en projectcoördinatoren/projectleiders die de toezichtstrategie van hun organisatie (helpen) vormgeven.

Wat leer ik? 
De Masterclass Goed Toezicht ondersteunt een programmatische aanpak van toezicht. Dat wil zeggen dat je jouw eigen activiteiten op het gebied van toezicht voldoende samenhang, onderbouwing, sturing en effect geeft door een goede combinatie van inhoud en proces. Eigen thematiek kan worden ingebracht; daar ga je dan zelf mee aan de slag.

Dick Ruimschotel 
Van huis uit is Dick Ruimschotel jurist en psycholoog (methodoloog), hij is ondernemer, onderzoeker, adviseur en schrijver op het gebied van toezicht en governance. Hij is directeur van CMC Consultants (toezicht en handhaving), Jobcarrousel (vrijwillige mobiliteit) en verder is hij betrokken bij de oprichting van het Good Governance centrum; een platform voor good governance en goed toezicht.

Zijn belangstelling in toezicht leidde tot het boek Goed Toezicht: principes van professionaliteit, democratie en good governance (Mediawerf 2014), dat handelt over alle mogelijke vormen van toezicht; verticaal toezicht (door overheid), horizontaal toezicht (door RvT/RvC), sociaal toezicht, maatschappelijk toezicht en zelftoezicht. Recent legt hij zich toe op de rol van zachte/harde controles en cultuur bij toezicht.

Dick Ruimschotel heeft gewerkt voor alle vormen van centraal en decentraal bestuur en toezicht; ministeries, inspecties, provincies, gemeenten en waterschappen.

Programma
15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Masterclass.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Deelnamekosten
Nive leden: gratis
FFF leden: € 50,-

Nive bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type Nive-lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-.
Voor introducés van niet-leden: € 95,-.

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee met lekkernij, frisdrank en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via secretariaat@financialsforfinancials.nl) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.


« Terug naar overzicht
Meer activiteiten
Interne communicatie en verand...
Interne communicatie en verand... Dinsdag 29 oktober 2019 - 15:00 - 19:00
Interne communicatie en verandering: wat brengt mensen in beweg... Lees verder
Het Kompas - Succesvolle KPI s
Het Kompas - Succesvolle KPI s Woensdag 06 november 2019 - 15:00 - 19:00
Het Kompas - Succesvolle KPI's - Het op... Lees verder
Risicoleiderschap voor financi...
Risicoleiderschap voor financi... Vrijdag 08 november 2019 - 09:00 - 16:45
Ontdek in één dag de belangrijkste voorwaarden en handvatten vo... Lees verder
Vitale mensen in een wendbare ...
Vitale mensen in een wendbare ... Donderdag 14 november 2019 - 15:00 - 19:00
Vitale mensen in een wendbare organisatie... Lees verder
Inschrijven
Voornaam* Voorletters*
Achternaam *
Lid van Financials for Financials?
Ja   Nee
Adres
Postcode Woonplaats
Telefoon*
E-Mail*
Opmerking
* verplicht veld